maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mekkoa taas

Ihastuin tällaiseen malliin joskus jonkun blogissa ja tein alustavan testikappaleen tuolla aikaisemmin. Tähän kavesin edellistä "harjotuskaavaa" melko paljon ja tästä pidän itse enemmän. Malli nopea, helppo ja kiva. =D Ja menee myöhemmin vaikka tunikana. ;)

kangas metsolan SunRay joustofrotee




Kesätakki ja - hattu taaperolle

Kaavana oli (en muista minkä ottobren lehden) joku paita jossa oli huppu. Malli oli ihan erinlainen, joten tämäkin joutui muokattavaksi, mutta sain kuitenkin tarpeeksi apua kaavasta jotta sain hupun täsmäämään jne. Hehee...äitini vain heti kommentoi jotta on napitus "poikien", noh, en tienny kuinka päin se täytys olla, itseasiassa, en tiennyt edes että toisin päi on tyttöjen- ja toisinpäin poikien napitus. Noh, nyt tiedän, jos vain muistan joskus sitten jos viel takkia väsään. Ihteä ei häiritse, ja tuskin vajaata kaksi vuotiasta tyttöäkään. =D
Hihansuihin halusin pitkät resorit, jotta alkuun voisi pitää kaksinkerroin taitettuina ja sit myöhemmin pitää suorana. Lisäksi ajattelin että resorien avulla kädet paremmin pysyisi esillä.


Keäshatun kaavan löysin netistä jostain (olikohan joku 70-luvulta päivää blogi???) vai mikä lie. Ajattelin kokeilla, mutta jouduin kyllä suuretamaan melkoisesti jotta sain sopimaan tämän tytön päähän. Olisikohan kaava siel sivulla ihan pienelle vauvalle?? =)


Molemmissa, niin takissa kuin hatussa, vuorikankaana vanhaa lakanakangasta, päällykangas kirpparilöytöjä, - vanha verho. =) Napit löydetty kangaskaupasta ja vinonauha kanssa vanhasta lakanasta.




keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Hihaton body ja haaremi housut

Joskus kilopalana ostettu musta ohuen ohut trikookin sai vihdoin käyttö tarkoituksen.. Oli pakko jotain saada tehdä parin tunnin yöunien jälkeen, jotta pysyisi mieli virkeänä, joten tässäpä sitten tulosta. Mielessä pyöri sammakko, joten minuun iskee hyvin tuo värimaailma.

Haaremihousujen kaava ottobren lehdestä 1/2011  (koko 74cm, kavennettuna)

Bodyssa kaavana oma sovellus (koko noin 68- 74cm)

Vyötäröresori ja lahkeensuun resorit käännettynä sopi pojalle nyt, eli menee varmaan viellä pitkään. =)





tiistai 14. kesäkuuta 2011

Lakki / lippis pikku pojalle

Siinäpä sitten se, lakki kesäksi pojalle kesäpukuun. =)

Kangas Metsolan joustofrotee
ja tulipas kokeiltua. =D Toisenlaista mallia oikeastaan haluisin, mutta mutta, piti nyt jotain kokeilla.


maanantai 13. kesäkuuta 2011

Tytön kukka-takki

Ihastuin kankaaseen kirpparilla, joten ajattelin että siittä teen 5-vuotiaalle typylle takin. Kaavat ovat jostain (en muista mikä ottobren lehti) vanhemmasta lehdestä, joku pitkä villkangastakki, tosin, koot olivat paljon isompia kuin meidän typykkäinen on, joten ei auttanut kuin koittaa pienennellä kaavoja sopivaksi (kiitos jälleen siskoni, joka viitsi mittailla oman suunnilleen samankokoisen neidin takkia =) ) ja helpotti kummasti. Muutenkin muokkailin kaavaa oman mieleni mukaan, hupusta tein hiippamallisen jne.
Hiukan oli hidasta tehdä takki, kun aina puuttui jotain. Ei löytynyt sopivan väristä kanttinauhaa, eikä nappeja, eikä sitä ja tätä ja tuota. Vuoreksikin sitten kaivelin lopulta kestovaippakankaista kuivaliinaneulosta. =) Eipähän ainakaan tunnu hikiseltä vaikka nyt joskus hikoisikin takin sisällä tyttönen. =D Kangas varmaan jotain verho tai pöytäliina kangasta. Jotain jämäkämpää puuvillaa. Napit löydetty lopulta samaisesta kangaskaupasta josta kanttinauhakin (onko toi kantti vai vinonauhaa, en vielläkään muista kumpi on kumpaa vai miten se nyt olikaan) No, takki kuitenkin lopulta valmis ja tyttö tykkää. Se on kai pääasia. =D




perjantai 10. kesäkuuta 2011

Mekko "raglan ?? hihoilla"

Olen halunnut jo pitkään tehdä jonkun tämän tyylisen mekon mutta ensinnäkään ei sitä aikaa tunnu löytyvän ja toisekseen, mulla ei ole ollut kaavaa (jos joltain löytyy tietoa missä lehdessä tuon tyylistä paidan tai mekon kaavaa löytyy ja viel kertoo sen, niin kiitos suuresti) =) Löysin kuitenkin erään toiseks vanhimman tytön vanhan t-paidan joka tehty hiukan tuolla tyylillä, joten siitä sitten aloin piirteleen kaavat. Yläosa taisi olla liian leveänä tuosta kankaasta tehtynä, mutta toisaalta sain koekappaleen tehtyä ja toimi kuitenkin, joten nyt sitten Ehkä (isolla eellä) uskallan tehdä Metsolan sunray - kankaasta.


 Tämä kangas eksyi kaappiini ostaessani kirpparilta tytölle takkikankaan, koska olivat samassa paketissa. Kangas jotain neulosta.



Hiukan jäi pullottamaan turhan paljon minusta tuon kaula-aukon ja hihojen seudulta.

torstai 9. kesäkuuta 2011

Kesäpukua pojalle

Helteet tuli sitten niin yhtäkkiä että huomasin etten ollut varautunut, varsinkaan pienimmän kohdalla. En halunnut tehdä noin pienelle sortseja, enkä t-paitaa, en perus lyhyt hihaista bodyakaan, enkä leikkipukua, joten kokeilin muokata kaksista housuista sortsipuvun, niin että keskellä olisi resori. Yläosa siskoni antamista kaavoista hiukan muokkailtuna, alaosa jostain housujen kaavasta muokailtuna ja tietty lahkeet lyhennettyinä. (lahkeet tosin olisivat saaneet olla lyhkäsemmät - totesin vasta valmista pukua sovittaessa) =)
Yleensä olen tuolla siskoni kaavalla tehdessä vuorittanut yläosan, nyt ajattelin että tulisi liian kuumaksi, joten laitoin vain neppien kohdalle ohkasen trikoon jossa tukikangas. Toivon mukaan kestää neppien käytön. Jälkeenpäin mietittynä, alaosakin olisi ehkä tullut paremmaksi kun olisin muokannut vain tuota "olkainhousujen" kaavan alaosaa leveemmäksi, koska tahdoin alaosan hiukan "pussittavan", mutta toimii noinkin. Ihteä vain nyt häirihtee sitten toi sauma keskellä alaosaa, ja tietty kun en tajunnu et kuviot olisi voinu koittaa saada osumaan kohdilleen.



Yläosan reunat huollittelin samalla keltaisella resorilla, jälkeenpäin harmitti kun "tehosteena" ompelin ruskealla, koska tuntuu et jokainen pikku "mutka" pomppaa omaan silmään. =D


Vyötäröllä olevan resorin oikeaan kohtaan hahmottaminen teetti päänvaivaa, koska mallikin nukkui tuolloin. =) 

Kangas metsolan traktori joustofroteeta ja resori eurokankaalta.