sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Verhokapasta hame ja hattu

Äitini lahjoitti tässä eräänä päivänä minulle kasan vanhoja "kankaita" verhoja taisi olla muutamat ja jotain tilkkuja, joista edelliset lippiksetkin oli tehty. Verhokapasta tyttö halusi itselleen hameen, mutta päätin ensin tehdä kuitenkin hatun. Hatun kaava otettu edellisen lippiksen kaavalla...eli ottobren lehdestä 3/2012 lippiksen "kaavalla" tuli kupuosa ja lierin piirsin vapaalla kädellä. Halusin kokeilla sellaista hattua jossa vähän leveempi lieri..mietin kyllä valuuko sitten koko ajan kasvoille. Ei kuulemma valu haittaavasti vaikka jämäkästä tukikankaasta huolimatta lieri on hiukan lerpsukka.Hattu tuntui kaipaavan kuitenkin jotain ja tein siihen kukan. En oikein tiennyt miten oikea oppisesti jotain kukkasia tehtäisiin, joten leikkelin vain puuvillakankaasta ympyröitä ja surruutin saumurin rullapäärmeellä, sitten kursin kasaan ja koristeeksi viellä löytyi valkoinen nappi.  Hameeseen ei ollut kaavaa, piirsin vain neljännesosa ympyrän ja sitten sen avulla kaksi puoliympyrää jne....tyttönen sai kellohameen. Kovasti on jo pitänyt pyörähdellä kun helma niin kivasti liehuu. =D


Tämä kauniisti muokattu =D kuva vain siksi kun ennen kuin kerkesin (pienen keskeytyksen vuoksi) napata kuvaa suoraan edestä, nakkasi jo osan vaatteistaan menemään kun kuulemma kuuma, eikä suostunut enää pukemaan mitään päälleen. Lisäksi värit jotenkin vääristyneet kuvissa, mutta noh, ei mahda mitään.
3 kommenttia:

  1. Oi upea, tosi kaunis kangas!!!

    VastaaPoista
  2. Aivan! Tuo kangas oli ihastuttava. Harmi että kappa oli niin pieni ettei kangasta paljonkaan jäänyt vaikka tilkut otinkin talteen ja ajattelin viellä niistä jotain kokeilla tehdä. =)

    VastaaPoista
  3. Mistä se äippä noin kivaa kangasta oli saAnu? Ihan olikin sitten paikallaan, etten päässy kurkkiin sun kangaskasseihin. :)

    VastaaPoista