maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kesätakki ja - hattu taaperolle

Kaavana oli (en muista minkä ottobren lehden) joku paita jossa oli huppu. Malli oli ihan erinlainen, joten tämäkin joutui muokattavaksi, mutta sain kuitenkin tarpeeksi apua kaavasta jotta sain hupun täsmäämään jne. Hehee...äitini vain heti kommentoi jotta on napitus "poikien", noh, en tienny kuinka päin se täytys olla, itseasiassa, en tiennyt edes että toisin päi on tyttöjen- ja toisinpäin poikien napitus. Noh, nyt tiedän, jos vain muistan joskus sitten jos viel takkia väsään. Ihteä ei häiritse, ja tuskin vajaata kaksi vuotiasta tyttöäkään. =D
Hihansuihin halusin pitkät resorit, jotta alkuun voisi pitää kaksinkerroin taitettuina ja sit myöhemmin pitää suorana. Lisäksi ajattelin että resorien avulla kädet paremmin pysyisi esillä.


Keäshatun kaavan löysin netistä jostain (olikohan joku 70-luvulta päivää blogi???) vai mikä lie. Ajattelin kokeilla, mutta jouduin kyllä suuretamaan melkoisesti jotta sain sopimaan tämän tytön päähän. Olisikohan kaava siel sivulla ihan pienelle vauvalle?? =)


Molemmissa, niin takissa kuin hatussa, vuorikankaana vanhaa lakanakangasta, päällykangas kirpparilöytöjä, - vanha verho. =) Napit löydetty kangaskaupasta ja vinonauha kanssa vanhasta lakanasta.
3 kommenttia:

  1. Ihana takki!Äitille on varmaan aikoinaan aika tarkkaan opastettu, mitkä puolet tytöille ja pojille.On tainnu Muutaman tytönvaatteen aikoinaan ommella, niin pistää heti silmään.:) Mäki mietin tollasta lakkia Äffälle, mutta on sitte jääny.Tollasen mekon, kun seur postaukses on, niin Äffä tulee saamaan, ehkäpä Ässäki. Saanko linkittää mun blogista tänne? Vaikka niin, että jonku postauksen lopussa ilakoin, kun mun siskokin on ihastunut ompeluun ja laitan linkin tänne?

    VastaaPoista
  2. =) Juu, ehkä minäki jossain välissä tajuan/muistan tyttöjen ja poikien puolet. =D Ihteä jäi vaivaan tuo että kuinkahan moni sit huomaa tuon käytössä että väärinpäin napitus?? Mutta ei sille enää mitää mahda. Mikä on postaus?? Mutta etköhän sinä saa linkittää, mutta se vain kurjaa =D että kaikki näkee, että on pikku-sisko vähän viellä hakoteillä ku vertaa isonsiskon tekeleisiin. =D Ehkä minäkin monen monen monen monen vuoden päästä osaan himpun paremmin. =)

    VastaaPoista
  3. Ei varmaankaan monikaan aattele, että väärällä puolella, ehkä voi arvella, että eripuolelle ku usein. Postaus on se, mitä julkaistaan blogissa. Uusi julkaisu, uusi postaus...ainakin näin mie oon ymmärtänyt. :) Ja höpö, höpö tuon tekelejutun kanssa. Oikeestihan sulla on loistavia ompeluksia, kun oot niin vähän aikaa ommellu. Mie just haaveilen, että löytäsin jostain kotoa niitä mun 15vuotta sitte ompelemia vaatteita. Tyylikin just sama, mitä nyt! :)

    VastaaPoista