maanantai 13. kesäkuuta 2011

Tytön kukka-takki

Ihastuin kankaaseen kirpparilla, joten ajattelin että siittä teen 5-vuotiaalle typylle takin. Kaavat ovat jostain (en muista mikä ottobren lehti) vanhemmasta lehdestä, joku pitkä villkangastakki, tosin, koot olivat paljon isompia kuin meidän typykkäinen on, joten ei auttanut kuin koittaa pienennellä kaavoja sopivaksi (kiitos jälleen siskoni, joka viitsi mittailla oman suunnilleen samankokoisen neidin takkia =) ) ja helpotti kummasti. Muutenkin muokkailin kaavaa oman mieleni mukaan, hupusta tein hiippamallisen jne.
Hiukan oli hidasta tehdä takki, kun aina puuttui jotain. Ei löytynyt sopivan väristä kanttinauhaa, eikä nappeja, eikä sitä ja tätä ja tuota. Vuoreksikin sitten kaivelin lopulta kestovaippakankaista kuivaliinaneulosta. =) Eipähän ainakaan tunnu hikiseltä vaikka nyt joskus hikoisikin takin sisällä tyttönen. =D Kangas varmaan jotain verho tai pöytäliina kangasta. Jotain jämäkämpää puuvillaa. Napit löydetty lopulta samaisesta kangaskaupasta josta kanttinauhakin (onko toi kantti vai vinonauhaa, en vielläkään muista kumpi on kumpaa vai miten se nyt olikaan) No, takki kuitenkin lopulta valmis ja tyttö tykkää. Se on kai pääasia. =D
3 kommenttia:

 1. Ihanan ihana takki! Sie ompelet tosi siististi. Mie oon kyllä mieleissään! :) Ja tuo kagas on muuten Piparikukkaa vuodelta 1973...ainakin niin Kukikkaat kuosit blogissa mainittiin. :) Niistä frilloista siinä mun mekossa...tee näin: piirrä vaikka noin kämmenen kokonen ympyrä, toinen pienempi ympyrä sen sisään, toiseen reunaan ja leikkaa irti ympyrä ja sisäympyrä. Mallaa sitte sitä jäljelle jäänyttä kierukkaa olkapäälle, kato miten istuu...noin mie tein. :)

  VastaaPoista
 2. Joo, siin kirpparilla lukikin muistaakseni että "piparkukka kangasta 70-luvulta" =)
  Täytyy koittaa sellasta mekkoa, ku tulee aikaa, (ja ei simahda pienimpien unien aikaan ihte) suunnitella joku mekko ja siihen tuollaset frillat. Nyt vasta tajusin, koitithan kerran jo selittää mutta tosiaan, vasta nyt tajusin kunnolla, mutta miten tuo reuna sitten...enpä tajunnu kahtoa sitä et miten se on, siis se frillan reuna?!?!

  VastaaPoista
 3. Se frillan reuna on saumurin rullapäärmeellä. En osaa sanoa, miten sellasta voi tavan ompelukoneella tehdä. Luulisin, että oikeen kapea käännös reunaan ja siksakilla.

  VastaaPoista