lauantai 17. syyskuuta 2011

Pihlajanmarja liivimekko

Ah ihanuutta minkä olo-asun =D löysin kirpparilta. Tämä kaunis pihlajanmarja kangas siis lähti mukaani kirpparilta eurolla aikuisten "olo-asun" muodossa. Kangas oli todella hyvässä kunnossa. Miksipäs velour menisikään käytössä. =D Oli pakko ottaa mukaan koska näin jo miten kaunis liivimekko siittä tulisi. Tosin, harmikseni sitten itse pilasin hiukan intoani, koska liivimekosta ei tullutkaan ihan sellainen mitä olisin toivonut. En löytänyt hyviä kaavoja mistään ja lopulta päätin muokkailla paidasta. Plah, tuli hiukka liian leveä meidän hoikkeliini 2 vuotiaalle. Eli varsinkin etuosa näyttää liian leveältä mutta kyllä silti pitoon menee tämä liivari. =)

Lisäksi alkuun tein mekon takaa kokonaan aukeavaksi, nepeillä, mutta päällä kokeiltaessa minun silmiini iski liiaksi miten paksulta näytti sitten neppikohta. Törrötti minusta ikävästi, joten päätin leikellä raa-asti pois ja laittaa tilalle "hamevetoketjun" ja muutoin ommella vain kiinni. Lopputulos olikin paljon paljon kivempi ja parempi.


Elikkästä, tässä viellä liivari nepeillä.
Ja sitten laitettuna vetoketju ylös. Tosin, koska vetoketjun laitoin, tulee himpun sivusaumat takapuolelle näin aseteltuna mutta päällä sitäkään ei huomannut. Oli parempi ratkaisu tällä liivarille ja tiedänpähän ensikerralla jotta velourista tehdessä ei ainakaan neppejä taa. Kantapäänkautta on opittava kaikki. =)


Ja hiukka menee leveeksi toi etuosa, mutta ei tuntunu neitiä haittaavan kuitenkaan. Ensikerralla tiedän senkin että paidan kaavalla kun on liivaria tekemässä, suurennan enemmän käsienaukkoja. ;)2 kommenttia: